Van Ufford´s det är vi!

För två år sedan hade jag aldrig kunnat ana att jag skulle stå här i Ystad och skapa choklad. Då var jag HR-chef  i min gamla hemstad Uppsala och tänkte nog att min bana var utstakad. Men livet överraskar om man vågar följa sitt hjärta och bryta upp. Nu bor jag och min man Tommy i en skånelänga i Hörte och tillsammans driver vi Van Ufford Choklad. 
Jag har alltid älskat choklad, både att äta och skapa hemma i köket.  Med åren har jag läst, smakat och lärt mig mer och mer. Sedan den 1 januari 2016 är choklad en stor del av mitt liv på riktigt.  Då blev jag och Tommy med vår chokladfabrik och hade  äran att ta över verksamheten som familjen Maurer startade 2004. Efter ett första år av lyssna och lära  tog vi 2017  steget vidare till att bli Van Ufford Choklad och flytta till nya lokaler i Ystad.

 

Viktigast är naturligtvis smaken på choklad, bär, nötter och kryddor, men vi är också måna om att arbeta på ett hållbart sätt. Därför väljer vi leverantörer som tar socialt ansvar och ekologiska råvaror med hög kvalitet. För oss är det en självklarhet att vår choklad inte innehåller några tillsatser. Vår choklad ska både smaka gott och göra gott!

Om vi kan hitta råvaror och leverantörer lokalt väljer vi dem  och vi samarbetar gärna för att nå ännu bättre resultat. Vi gör vi allting själva och helt för hand. Från formarna som chokladen gjuts i till färdig chokladkaka i din hand. Det ligger omsorg och kärlek bakom varje chokladkaka som också blir helt unik.

Vi är stolta över det vi gör och omsorgen i varje detalj innan chokladen lämnar vår fabrik. Om jag inte vore det skullejag inte bokstavligen sätta mitt namn på varje chokladkaka.

Chokladiga hälsningar

Charlotta Quarles van Ufford & Tommy Elofsson