Van Ufford´s det är vi!

För två år sedan hade jag aldrig kunnat ana att jag skulle stå här i Ystad och skapa choklad. Då var jag HR-chef  i min gamla hemstad Uppsala och trodde att min bana var utstakad. Men livet överraskar och nu bor jag och min man Tommy i en skånelänga mellan Ystad och Trelleborg och tillsammans driver vi Van Ufford Choklad.
Den 1 januari 2016 blev vi med chokladfabrik då vi hade  äran att ta över verksamheten som familjen Maurer startade 2004. Efter ett första år av lyssna och lära har vi 2017 tagit steget vidare till att bli Van Ufford Choklad och flyttat till nya lokaler i Ystad. Kärleken till choklad, fina råvaror och hantverket bär vi med oss vidare och det kommer alltid att finnas kvar.
Idag går vägen till jobbet går längs med Östersjöns vackra kust med bil och så ofta vi kan på cykel. Ibland känns det nästan overkligt och det är fantastiskt att få ha det så.

Viktigast är naturligtvis smakerna, men vi är också måna om att chokladen är fin att titta på och förpackad på ett sätt att man också gärna ger bort den i present. Vi söker ständigt efter råvaror med hög kvalitet. Om vi kan hitta den lokalt väljer vi det och vi samarbetar gärna med lokala leverantörer. 

Chokladen är ekologisk och gjord på kakao från Peru. För oss är det en självklarhet att choklad inte ska innehålla tillsatser av något slag.

Vi gör vi allting själva och helt för hand. Från formarna som chokladen gjuts i till färdig chokladkaka i din hand. Det ligger omsorg och kärlek bakom varje chokladkaka som också blir helt unik.

Vi vill ge dig en chokladupplevelse för alla sinnen med naturliga råvaror av högsta kvalitet!

Chokladiga hälsningar

Charlotta Quarles van Ufford & Tommy Elofsson