med kärlek och omsorg i varje detalj

Till att börja med har valt våra leverantörer och samarbetspartners med stor omsorg. Om vi hittar det vi söker lokalt väljer vi alltid att göra våra inköp så nära som möjligt. Så vi söker i Skåne, Sverige, Europa och världen i den ordningen. Det handlar om kvalitet, men också om att de vi samarbetar med delar våra värderingar vad gäller arbetsmiljö och miljö. Vi väljer ekologiskt och är certifierade för att vara tydliga med vad vi står för.

Kärlek och omsorg för oss betyder också att inte ta den lätta vägen vare sig det gäller smak eller utseende. Om det är godare med mer finfördelade hallon eller finmald lakrits inuti chokladkakan så gör vi så även om det inte syns utanpå. Det tar väsentligt mycket längre tid att göra, men det smakar så mycket bättre. Vi tror att det är det som gör att man köper en ekologisk och handgjord chokaldkaka från Van Ufford igen.

Plåt med chokladkakan Hot love som är mörk choklad med hallon och hjärtan av vit choklad

Kärlek och omsorg i en chokladkaka?

Ja absolut! När vi ville göra en riktigt kärleksfull chokladkaka blev det Hot love. Mörk 70% ekologisk choklad, hallon både inuti och ovanpå, lite chilli för hetta och tunna hjärtan av vit choklad. Dessa små hjärtan gör vi för hand och placerar för hand på varje chokladkaka. Det är pyssligt och pilligt och tar lite tid. Men vi vill göra det för att det ska både synas och kännas att vi har gjort varje chokladkaka med kärlek och omsorg.

Köp Hot love choklad

Så här gör vi vår Hint of mint

Först fyller vi formen som ska bli tre chokladkakor med den ekologiska mörka chokladen. Därefter lägger vi den vita chokladen i varje form och gör sedan mönstret i varje chokladkaka. Varje kaka blir unik eftersom vi gör det helt för hand. Till sist toppas varje chokladkaka med mynta från Kryddtorget.se!

Köp Hint of mint choklad

Till sist…

Innan chokladkakan lämnar vår lilla fabrik i Kalmar packas den. Även det gör vi för hand. Eftersom vi värnar vår miljö och väljer ekologisk choklad vill vi också ha en så bra förpackning som möjligt. Efter mycket sökande hittade vi en transparent innerpåse som är komposterbar i hemmakomposten. Kartongen är av FSC-certifirat papper och trycks i Sverige. Vi vill att kvalitet och hållbarhet ska genomsyra hela produkten inifrån och ut.

Alla våra chokladkakor