Det här är vår resa

För fyra år sedan hade vi, Charlotta Quarles van Ufford och Tommy Elofsson,  aldrig kunnat ana att vi skulle ha en chokladfabrik tillsammans i Ystad. Då jobbade vi med helt andra saker, bodde i Uppsala respektive Gävle och trodde nog att det var så vår framtid också såg ut.

Men livet kan överraska om man vågar följa sitt hjärta och bryta upp. Vi hade länge närt en dröm om att skapa någonting nytt tillsammans och gärna i Skåne som besökt ofta och älskat att vara i. Nu bor vi en skånelänga i Hörte och tillsammans driver vi Van Ufford Choklad. Vår gemensamma företag som fick namn av Charlottas efternamn.

Det är framför allt Charlotta som alltid har älskat choklad. Både att äta och att skapa hemma i köket. Med åren har böcker lästs, mängder av choklad avsmakats och vi har båda lärt oss mer och mer. Sedan januari 2016 är choklad en stor del av våra liv på riktigt. Det var då vi blev med chokladfabriken efter att ha tagit över verksamheten som familjen Maurer startade 2004.

Tommy packar choklad i cokladfabriken. Även det görs för hand med kärlek och omsorg.

Det är naturligtvis smaken på choklad, bär, nötter och kryddor som är det viktigaste, men vi är också måna om att arbeta på ett hållbart sätt. Därför väljer vi leverantörer som tar socialt ansvar, ekologisk choklad och ekologiska råvaror med hög kvalitet. Ju närmare vi hittar leverantörer och samarbetspartners desto bättre tycker vi. För oss är det också en självklarhet att vår choklad inte innehåller några tillsatser. Vi strävar också efter att de förpackningar vi använder ska göra så lite avtryck som möjligt på vår planet. Den transparenta påsen vi packar chokladen i är komposterbar och kartongen är FSC-certiferad. Vår choklad ska både smaka gott och göra gott!

Vi är stolta över det vi gör och det ligger kärlek och omsorg i varje handgjord och unik detalj innan chokladen lämnar vår fabrik.

Att vara stolt över resultatet är viktigt och Charlotta har ju också bokstavligen satt sitt namn Van Ufford på varje chokladkaka.

Charlotta Quarles van Ufford & Tommy Elofsson

Till butiken