Våra kommande mässor och andra evenemang

Hoppas att vi ses!

Tyskland 2023

Formex hösten 2023

Kalmar slott “Julmässan” 24-27 Nov        

Himmelsberga “Öland” 19-20 Nov

Tidigare evenemang:

Ölandsskördefest 2022

Vi finns på Eriksöre & Ölandsörtagård

Formex Hösten 2022

Matrundan Österlen – en av årets höjdpunkter!

I slutet av sköna maj under Kristi himmelsfärd är det äntligen dags för en av årets stora höjdpunkter här hos oss. Det är ju då Matrundan går av stapeln och närmare 50 företag med ätbara produkter öppnar upp med extra spännande program. Vi håller öppet 09.30-18 i dagarna fyra från 24-24 maj. Med välfyllda hyllor i fabriksbutiken, provsmakning av alla våra chokladkakor och sist men inte minst som traditionen nu bjuder – chokladdoppade jordgubbar från Eriksgården! Här hittar ni mer information om alla deltagare, tidningen i PDF-format och mycket mer: www.matrundan.se

Matrundan Österlens logo med böjande landskap, rapsfält och blå himmel.

Precis runt hörnet in på det nya året väntar Formex med start den 14 januari. Där väntar inspiration inför Alla hjärtans dag, påsk, vår och till och med sommaren. Det brukar kännas härligt efter allt mörker och julmysande.

Den här gången hittar ni oss alldeles i närheten av vår förra plats i A-hallen och monter A05:30. Hoppas att vi ses där!

Läs mer om Formex här!

Julchoklad, julklappar, julmys och julmarknader!

Vi planerar som bäst för julens aktiviteter för Van Ufford 2019. Det vi vet redan nu är att vi kommer att ordna vårt eget Julklappar och julmys i Hörte hamn i år! Där finns ett mysigt litet fiskarehus som vi som är medlemmar i hamnföreningen kan hyra. Hit bjuder vi in våra bästa smakvänner och ordnar julmys den 7-8 december, Det blir choklad, öl, honung, marmelader, kex, kalkon, potatis och smakvandringspresenter. Här finns länk till evenemanget på Facebook, klicka vidare och boka helgen för julmys.

Som traditionen bjuder kommer vi även i år att vara med på Ystads mysigaste Julbasar i Siriushuset. Där hoppas vi träffa er söndagen den 15 december. Här hittar ni evenemanget på Facebook!

En julig bild med gul liten bil fullastad med julgran och klappar på taket. Den bild som vi alltid använder till vårt eget julevent.
Julig bild som skylt för julbasaren på Siriushuset. Vit bakgrund, granris och röd text i gammal stil.

Formex 20-23 augusti

I år ser vi extra mycket fram emot Formex då hela mässan görs om. Vår avdelning som tidigare hette Taste byter namn och hall så både vi utställare och ni besökare får hitta nya stigar att gå. Lite rörigt blir det säkert, men visst är det roligt att det blir nytt!

Ni hittar oss den här gången i A-hallen i monter A04-27!

Läs mer om Formex

Matrundan Österlen – en av årets höjdpunkter!

I slutet av sköna maj och början av juni är det äntligen dags för en av årets stora höjdpunkter här hos oss. Det är ju då Matrundan går av stapeln och över 40 företag med ätbara produkter öppnar upp med extra spännande program. Vi håller öppet 10-17 i dagarna fyra 30 maj till 2 juni, med välfyllda hyllor i fabriksbutiken, provsmakning av alla våra chokladkakor och sist men inte minst som traditionen nu bjuder – chokladdoppade jordgubbar från Eriksgården! Här hittar ni mer information om alla deltagare, tidningen i PDF-format och mycket mer: www.matrundan.se

Lomma hantverksmässa 25 maj

En av de trevligaste små mässor vi är med är Lomma hanterksmässa. I det gamla väl bevarade Folkets hus, rotundan och i parken samsas utställare med hantverk av alla de slag. Vi håller till inne i huset med vår choklad, varmt välkommen förbi!

Lördagen den 11 maj är det Öppet hus på Solnäs Gård

Träffa oss och andra utställare i den fina miljön på Solnäs Gård som är Kivik Musteris andra gård med äppelodling och butik.

Påsk hos Maria och Butik Torsvik

Under påskhelgen (fre-mån) finns vi och vår choklad hos härliga Butik Torsvik som ordnar påsk i både butiken och i det fina växthuset. Flera utställare är på plats som kom och smaka choklad och mys med oss! Här hittar ni mer information: www.butiktorsvik.se

Seniormässan i Malmö

Den 24-26 april finns vi tillsammans med några andra företag från Ystad och Österlen på Seniormässan i Malmö. Varmt välkommen att besöka oss där! Mer information finns här: www.seniormässan.se

Formex 15-18 januari 2019

Mellan den 15-18 januari finns vi på Formex i Stockholm. Vi tar med oss flera fina nyheter inför Alla hjärtans dag och Påsk som vi hoppas att ni ska tycka om. Det blir presenter med tema kärlek och påsk, Den här gången hittar hittar ni oss på lite ny plats  i monter C03:35. Välkommen förbi och kika och smaka lite choklad!

Söndag den 16 december finns vi på fina Siriushuset på Julblasar, det blir årets sista julevenemang för oss. Välkommen!

Länk till evenemanget på Facebook Julbasar på Siriushuset

 

Missa inte vår eget juliga evenemang Julklappar och julmys hos Van Ufford med vänner! Söndag 9 december 12-16 i chokladfabriken.

Det var så mysigt förra året så vi gör det i år igen. Vi bjuder in goda smak- och hantverksvänner som tar med sig sina fina och goda julklappstips. I år kommer fler goa vänner så ni får ännu mera mys och julklappstips. Ni träffar Hönsinge HantwerksbryggeriConcoct FabriqueConCoct BAGERI:etKerstin Bååth PerssonBlentarps BiNära ABSmakvandring och kanske ytterligare någon kompis. Vi lovar provsmakning och värmande glögg!

Länk till evenemanget på Facebook Julklappar och julmys

Öppet hus på Solnäs Gård 22 september

Fina Solnäs Gård håller öppet med aktiviteter för hela familjen. Och garanterat massor av goda äpplen så här i skördetider. Vi tar med oss choklad och finns på plats mellan 10-16.

Ölands Skördefest 26-30 september

För första gången kommer vi att vara med på Ölands Skördefest i september. Vi äskar Öland och ser fram emot att vara en del av festen hos vår återförsäljare Ölands Örtagård. Vi kommer med mer information så snart vi vet. Läs mer på Ölands Skördefest hemsida under tiden!

Äppelmarknad på Kiviks Musteri

Helgen 29-30 september finns vi också hos vår återförsäljare Kiviks Musteri som håller äppelmarknad. Vi har med oss våra nyheter och smakprover och säljer vår choklad utanför butiken.

Matmässa på Vellingeblomman

Fredagen den 31 augusti kl. 10-19 och lördagen den 1 september kl. 10-17 är det Matmässa på Vellingeblomman. Vi och många andra leverantörer är plats och visar våra produkter och bjuder på smakprover. På Vellingeblommans hemsida hittar ni mer information.

Formex 21-24 augusti

Mellan den 21-24 augusti finns vi på Formex i Stockholm. Mes oss har vi många nyheter och ni hittar oss i monter C02:36. Välkommen förbi och kika och smaka lite choklad!

Hörte hamn 28-29 juli, 10-16

Sista helgen i juli har vi hyrt in oss i föreningshuset i Hörte hamn. Tillsammans med Hönsinge Hantwerksbryggeri, Concoct Kokeri och Bakeri, Kerstin Bååt Design, Eteriska Oljor i Hörte, Toftebo Kalkon, Damstorps hantverk, Lindhagens honung och eventuellt ytterligare någon ordnar vi en tillfällig gårdsbutik med närproducerat och småskaligt hantverk och mathantverk. 

Varmt välkommen till sommarens mysigaste lilla marknad!

Lomma Hantverksmässa

Den 10 juni går Lomma Hantverksmässa av stapeln. Välkommen till Folkets Hus, rotundan och parken och hitta både ätbart och icke ätbart hantverk av hög kvalitet.

12-16 

Ingelsta Kalkon

24-26 maj bjuder Ingelsta Kalkon till inspiration och matglädje i gårdsbutiken Österlen. Det blir trevliga dagar för hela familjen och vi är där med vår choklad och lite extra mycket presenter eftersom det är Mors dag på söndag.

Mer information på Ingelsta Kalkons hemsida.

Matrundan Österlen 

Mellan den 10-13 maj (Kristi Himmelsfärd) är det Matrundan Österlen. 37 medlemsföretag i en förening håller extra öppet och visar upp sig och sina produkter. Passa på att göra sydöstra Skåne och Ystad med många smakfulla och spännande stopp längs de fina små vägarna.

Hos oss hittar ni inbjudna smakvännerna Hönsinge Hantwerksbryggeri och Con Coct Fabrique någon av dagarna med sina produkter, vi kommer att chokladdoppa de första färska jordgubbarna från Eriksgården, bjuda på kaffe och smakprov på choklad. Det kommer också att bli “prova på i chokladfabriken” mot biljett som finns att köpa i vår webbshop. 

Program hos oss under Matrundan:

Torsdag 10 maj:

11-16 Vi har besök av Hönsinge Hantwerksbryggeri och ConCoct Fabrique. Prova deras fina produkter och vår choklad i fabriksbutiken.

Om det finns jordgubbar från Eriksgården blir det premiär för chokladdoppade jordgubbar.

Vi bjuder på kaffe hela dagen!

Fredag 11 maj:

11-16 Provsmaka vår choklad och köp med favoriterna hem från fabriksbutiken. Om det finns jordgubbar från Eriksgården blir det premiär för chokladdoppade jordgubbar.

15.00-15.30 Prova på i chokladfabriken! Gör din egen chokladskapelse att ta med hem. Pris 100 kr, biljett finns i vår  webshop.

Vi bjuder på kaffe hela dagen!

Lördag 12 maj:

10-17 Provsmaka vår choklad och köp med favoriterna hem från fabriksbutiken. Om det finns jordgubbar från Eriksgården blir det premiär för chokladdoppade jordgubbar.

Vi bjuder på kaffe hela dagen!

15.00-15.30 Prova på i chokladfabriken! Gör din egen chokladskapelse att ta med hem. Pris 100 kr, biljett finns i vår  webbshop.

Söndag 13 maj:

10-17 Provsmaka vår choklad och köp med favoriterna hem från fabriksbutiken. Om det finns jordgubbar från Eriksgården blir det premiär för chokladdoppade jordgubbar.

Vi bjuder på kaffe hela dagen!

Här finns länk till Matrundans hemsida  och hela programmet. 

Formex höst 2018

Mellan den 21-24 augusti finns vi på Formex i Stockholm. Här presenterar vi många nyheter och ser fram emot att träffa våra befintliga och nya återförsäljare.

Tidigare evenemang:

2018

Maj:

Solnäs gård

Den 5 maj öppnar  Solnäs Gård för en härlig familjedag! Vi tar med oss godaste chokladen och finns på plats. Kom och njut av våren, gå en guidad tur i odlingarna och handla gott på torgmarknaden på  innergården.

Mer information finns på Kiviks musteris hemsida

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.